Proteine shakes kopen, zin of onzin?
proteineshakes
proteineshakes
1 min
0

Proteine shakes kopen, zin of onzin?

1 min
0

Er wordt geregeld over gesproken of het gebruik van bepaalde voedingssupplementen zoals vitamines, mineralen en proteineshakes wel zinvol zijn en of het bijdraagt aan een doel. Voor de een is een voedingssupplement zoals proteïnepoeder zinvol, voor de ander kan het overbodig zijn. Het ligt aan je persoonlijke situatie. Sport je veel en op welke manier(en) wil je afvallen?
Het gaat erom wat je aan sport doet en of je het behouden van je spiermassa belangrijk vindt.

Proteine shakes zinvol bij sporters?

Proteïneshakes bevatten aminozuren die de spieren ondersteunen en spierherstel en de spieropbouw bevorderen. Als je regelmatig sport, aan duurloop of wielrennen doet, zijn proteïneshakes wel degelijk zinvol. Ze kunnen je helpen met je spieropbouw en helpen blessures voorkomen.  Bodybuilders hebben ook baat bij gebruik van goede en hoogwaardige eiwitshakes zoals Whey, daarbij is de spieropbouw mede afhankelijk van de voeding en proteïnes. Het antwoord, hoogwaardige eiwitshakes zijn zeker zinvol bij sporters.

Afvallen en vet verliezen door gebruik proteïneshakes.

De betere proteïneshakes bevatten hoogwaardige proteïne en minder koolhydraten. Daarnaast bevatten ze alleen natuurlijke suikers en zeer weinig goede vetten. Kortom, een proteïne shake kan ook ingezet worden als je vet en lichaamsgewicht wilt verliezen. Uiteraard wel in combinatie met vetverbranding door beweging. De betere eiwitshakes zitten tjokvol goede eiwitten en die geven een sterk verzadigd gevoel. Als het lichaam verzadigd is, krijg je minder eetlust en kan je in combinatie met veel beweging, lichaamsgewicht verliezen.

Proteïneshakes en minder stress?

Volgens een aantal studies kunnen eiwitshakes met Whey de aanmaak van serotonine stimuleren. En serotonine heeft een bepaalde, positieve invloed op de stemming. Er zijn daarnaast nog vele andere voedingsmiddelen en kruiden die je stemming positief kunnen beïnvloeden, denk maar aan chocolade met een hoog cacao gehalte.

Proteineshakes kopen als je niet aan sport doet of niet wilt afvallen.

Indien je geen behoefte hebt om af te slanken en ook niet aan sport doet en daarnaast gezond en gevarieerd eet, is er inderdaad geen reden om een voedingssupplement als proteïne poeder te kopen. Anderzijds, kwaad kan het ook niet.  Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de overheerlijke proteïne pannenkoeken. Die zijn voor iedereen lekker en gezond. Als je een bepaald dieet volgt, bijvoorbeeld een glutenvrij dieet, kan ook een proteïne-product ongeschikt zijn.

De betere merken proteineshakes kopen.

Als je besluit om eiwit poeders te gaan gebruiken voor je sportprestaties te bevorderen, blessures te voorkomen of af te slanken, kies dan voor de betere merken shakes.

Reacties
Categorieën