Pompoenpitolie

Gezonde voeding is van levensbelang, pompoenen in de vorm van pompoenpitolie is super gezond.
Er zijn vele manieren om aan gezonde voeding te komen. Ook als het om proteïne gaat. Zo leveren noten, planten en olie de nodige hoogwaardige plantaardige eiwitten. Een bijzondere plantaardige olie is die geperst van pompoenpitten.
Pompoenpitolie is net zoals tarwekiemolie een gezonde olie.

Waarom is pompoenpitolie een gezonde olie?

De olie zit barstenvol mineralen. Bovendien is pompoenpitolie een super gezonde olie omdat het barstensvol vitaminen en mineralen zoals zink en ijzer zit. Mannen met prostaatproblemen krijgen van de huisarts of specialist vaak prostaat producten voorgeschreven met als basis pompoenpittenolie. Daarnaast bevordert deze plantaardige omega olie de haargroei en helpt het door de gezonde vetzuren, hart- en vaatziektes voorkomen.  Voor alle plantaardige olie geldt bij na dat ze onverzadigde vetzuren bevatten.  Een plantaardige levensstijl, dat is wat kan bijdragen aan een lang en gezond leven.

Er zijn meer omega olie soorten.

Behalve pompoenpitolie zijn er veel meer plantaardige olie soorten die goed zijn voor de gezondheid. Zo is lijnzaadolie een bron van omega 3 en een bron van vitamine E.

Plantaardige proteïne,

Planten bevatten veel hoogwaardige proteïne. Zo is boerenkool zeer proteinerijk en is zeewier een favoriet product van deze redacteur. De weedburger komt uit Zeeland en heeft als basis zeewier uit de Noordzee. Heerlijke, plantaardige burger vol eiwitten.

Reactie plaatsen