Spieropbouw bij bodybuilders

Als je, als bodybuilder, hard werkt om je spiermassa te vergroten, en dagelijks traint, is het belangrijk om naast eiwitrijke voeding ook voedingssupplementen voor de spieren en je spieropbouw te gebruiken. Je hebt onder andere extra creatine nodig, dit is een lichaamseigen stof die betrokken is bij de energievoorziening, bij explosieve krachtsinspanningen. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor gewichtheffers maar ook voor boksers, sprinters, zwemmers en ander sporten waarbij kracht en of snelheid belangrijk is. Ook in het geval dat je een bodybuilder ben is hoogwaardig eiwit het belangrijkst.

Maaltijdshakes voor bodybuilders, topsporters en duurlopers.

Eén van de manieren om als duursporter, bodybuilder of topsporter aan hoogwaardige eiwitten te komen, is het gebruik van maaltijdshakes. In tegenstelling tot proteïneshakes of proteïnerepen, bevatten maaltijdshakes alle essentiële voedingsstoffen. supplemen Ze bevatten dus niet alleen hoogwaardige eiwitten maar ook vezels, vitaminen en mineralen. De eiwitten in deze maaltijdshakes, ondersteunen, net zoals bij proteïneshake, de spieren. Ze zijn goed voor het herstel van een training of wedstrijd en zorgen mede voor een betere spieropbouw. Maaltijdshakes zijn in de regel ook suikerarm. Vaak zijn het alleen de natuurlijke suikers die je vindt in deze shakes voor sporters en bodybuilders. Ideaal bij krachttraining. Deze shakes zijn compleet samengestelde voedingssupplementen, maar het is niet zo dat je daarnaast geen andere voeding nodig hebt.Het gaat uiteraard om het totaalpakket van gezond en gevarieerd eten, aangevuld met de beste shakes.

Eiwitpannenkoeken voor sporters en met name bodybuilders.

Voor de spieropbouw van sportmensen, heb je vandaag de dag vele andere eiwitproducten. Eén van die producten is “sport pancakes” oftewel “pannenkoeken voor sporters”.  Deze eiwitpannenkoeken zijn én een lekkernij en bevatten rond de 30% aan hoogwaardig eiwit. Ze kunnen koud of warm gegeten worden en dat maakt het voor sporters en atleten die langer onderweg zijn een ideaal voedingssupplement.  Ook hier ondersteunen de hoogwaardige eiwitten de ontwikkeling van sterkere spieren en zijn ze ook ideaal voor bodybuilders en andere mensen die aan krachtsport of duursport doen. Zeker in combinatie met proteïneshakes en producten zoals avocado’s, noten, groenten zoals broccoli en spinazie, zijn dit krachtbronnen.  Deze proteïnepannenkoeken zijn niet in supermarkten te koop maar wel op deze website.

Mineralen en vitamines, ook vegan.

Voor bodybuilders en ander krachtsporters zijn mineralen en vitaminen minstens zo belangrijk als het consumeren van maaltijdshakes, eiwitshakes en proteïne-pannenkoeken. Met name de B vitaminen zijn zéér belangrijk. Als je bodybuilder is het belangrijk om regelmatig je gezondheid op tekorten te laten onderzoeken, mede om blessures te voorkomen. Daarbij komt, dat voor mensen die professioneel met hun sport bezig zijn, de juiste voeding op een deskundiger manier moet worden afgestemd op de behoefte van de sporter. Niet alleen vanwege de gezondheid maar ook om de sportprestaties te kunnen optimaliseren en bij wedstrijden op het juiste moment “te kunnen pieken”.  Voedingssupplementen zoals vitaminen en mineralen zijn, net zoals hoogwaardige eiwitten, al of niet in tabletvorm of poedervorm voor duursporters en bodybuilders, zéér belangrijk. Er komen steeds meer Vegan voedingssupplementen, ook met hoogwaardige eiwitten, vitaminen en mineralen.